Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

preukusne

FRANCUZI SAMO NA OVAJ NAČIN PRAVE PRŽENICE: Ovaj DODATAK ih čini boljim od SRPSKIH, pazite samo KOJI JE

Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople

Objavljeno: 20.06.2023. 11:49h > 13:38h

Nešto najukusnije što ćete ikada probati.

Potrebno vam je:

12 kriški starog hleba

6 listova kačkavalja

6 listova šunke

3 crvene paprike ili paradajza

4 jaja

50 ml mleka

pola kašičice soli

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz.

Umutite jaja i dodajte mleko.

Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.

Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči.

U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.

Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe.

Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.

(Espreso/Republika)