Leskovačka mućkalica, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

ukusno

RECEPT ZA LESKOVAČKU MUĆKALICU DOLAZI PRAVO SA JUGA SRBIJE: Pravi se od OSTATKA MESA, 1 sastojak daje POSEBAN UKUS

Leskovačka mućkalica je jelo kojem će retko ko odoleti

Objavljeno: 19.06.2023. 21:16h

Jedan od najpoznatijih specijaliteta sa juga Srbije je svakako i lekosvačka mućkalica. Ona se pravi od ostataka roštiljskog mesa, ali ako možete da je napravite i od svežeg. Priprema nije preterano zahtevna jer su gotovo svi sastojci već pripremljeni, sve što treba da uradite jeste da ih stavite u šerpu i krčkate.

Ako nemate pečenu papriku slobodno možete da koristite i svežu, a leskovačka mućkalica je odličan predlog i za ručak.

foto: Printscreen/Youtbe/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

6 krmenadli

2 bataka (bez kostiju)

3 crna luka

6 pečenih paprika

300 g seckanog pelata

2 lovorova lista

1 ljuta papričica

1 kašičica slatke paprike

200 ml vode

1 veza peršuna

foto: Printscreen/Youtbe/Kuhinja Valentina Mašković

Priprema: Ako nemate ostatke mesa (tada možete da koristite bilo koje) onda krmenadle i batake začinite po želji, pa propržite u tiganju sa obe strane. U šerpi na malo ulja propržite sitni seckani crni luk, pa dodajte seckanu pečenu papriku (ako je nemate možete da koristite i svežu).

Sipajte i pelat, pa promešajte. Dinstajte nekih 20 minuta, a povremeno dodajte vodu kada vidite da je tečnost isparila. Stavite cele komade mesa (možete i da isečete ako više volite), pa promešajte. Krčkajte nekih sat i po vremena, pa pred kraj posolite i pobiberite, a onda dodajte i seckanu ljutu papričicu. Na kraju pospite seckanim peršunom. Prijatno!

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)