Torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

POSLASTICA

OVA LETNJA OSVEŽAVAJUĆA TORTA JE SAVRŠENA ZA LETO: Kombinacija PLAZME i 1 VOĆKE ostavlja BEZ DANA, zapišite RECEPT

Kako je krenulo lepo vreme svima prija nešto laganije

Objavljeno: 19.06.2023. 19:11h

Spremite jednu voćnu tortu koja će će vas očarati ukusom.

Kako je krenulo lepo vreme svima prija nešto laganije.

Ako volite voćne torte sa ovim receptom nećete napraviti grešku.

foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Ova poslastica je pravo rešenje za vrućine, a kombinacija plazme, jagoda i kajsija je prosto savršena i oduševiće svakoga. Fil se sprema slično kao za čizjkej, a na kraju se ukrašava i kokosom.

Sastojci:

380 g mlevene plazme

150 g putera

Za fil:

400 g krem sira

150 g šećera u prahu

FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

300 ml slatke pavlake

30 ml mleka

7 g želatina

250 g jagoda

250 g kajsija

Za dekoraciju:

20-30 g kokosa

foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Priprema:

Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i dobro sjedinite. Pola količine smese utisnite u kalup, pa stavite u frižider na 10 minuta. Pomešajte krem sir i šećer u prahu i lepo sjedinite, pa sipajte slatku pavlaku i umutite. Dodajte seckane jagode i kajsije i lepo promešajte. Želatin pomešajte sa mlekom, pa otopite na pari i dodajte u fil. Lagano sjedinite sve. Sipajte preko keksa i poravnajte. Ostavite u frižideru 10 minuta. Preko pospite preostali keks i lepo rasporedite. Pospite kokosom i ostavite da se ohladi u frižideru nekih 2 sata.

(Espreso/Stvar ukusa)