POSLASTICA
OVA LETNJA OSVEŽAVAJUĆA TORTA JE SAVRŠENA ZA LETO: Kombinacija PLAZME i 1 VOĆKE ostavlja BEZ DANA, zapišite RECEPT
Kako je krenulo lepo vreme svima prija nešto laganije
Spremite jednu voćnu tortu koja će će vas očarati ukusom.
Kako je krenulo lepo vreme svima prija nešto laganije.
Ako volite voćne torte sa ovim receptom nećete napraviti grešku.
Ova poslastica je pravo rešenje za vrućine, a kombinacija plazme, jagoda i kajsija je prosto savršena i oduševiće svakoga. Fil se sprema slično kao za čizjkej, a na kraju se ukrašava i kokosom.
Sastojci:
380 g mlevene plazme
150 g putera
Za fil:
400 g krem sira
150 g šećera u prahu
300 ml slatke pavlake
30 ml mleka
7 g želatina
250 g jagoda
250 g kajsija
Za dekoraciju:
20-30 g kokosa
Priprema:
Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i dobro sjedinite. Pola količine smese utisnite u kalup, pa stavite u frižider na 10 minuta. Pomešajte krem sir i šećer u prahu i lepo sjedinite, pa sipajte slatku pavlaku i umutite. Dodajte seckane jagode i kajsije i lepo promešajte. Želatin pomešajte sa mlekom, pa otopite na pari i dodajte u fil. Lagano sjedinite sve. Sipajte preko keksa i poravnajte. Ostavite u frižideru 10 minuta. Preko pospite preostali keks i lepo rasporedite. Pospite kokosom i ostavite da se ohladi u frižideru nekih 2 sata.
(Espreso/Stvar ukusa)