Prženje ribe, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

SAVET

VRHUNSKI KUVARI UMESTO U BRAŠNO RIBU VALJAJU U 1 SASTOJAK: Neće upiti ni KAP ULJA, a biće HRSKAVIJA

Mnogima je to dosadan posao, ali postoji trik vrhunskih kuvara koji će vam olakšati posao

Objavljeno: 19.06.2023. 18:09h > 18:13h

Kako je prekunuo Petrovdanski post domaćice sve češće spremaju ribu.

Mnogima je to dosadan posao, ali postoji trik vrhunskih kuvara koji će vam olakšati posao.

Umesto brašna koristite jedan sastojak posle kojeg će biti ukusnija.

Sastojke ćete odmah zapisati.

foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Sastojci:

1 kg ribe po vašem izboru

200 gr gustina

3 kašičice soli

1 kašičica bibera

1 kašičica belog luka u prahu

drugi začini po vašem izboru

foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

ulje za prženje

Priprema:

Ribu isecite na komade i ostavite je u frižideru. To možete uraditi i dan ranije, a možete i par sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u veću činiju, kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.

foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

Ribu izvadite iz frižidera, pa parliće e dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ribu okrenite nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.

Prženu ribu poslužite uz krompir salatu ili uz neki kuvani krompir.

Probajte što pre i nećete se pokajati.

(Espreso/Krstarica)