Preukusno
BOLJE JE ČAK I OD KOMPLET LEPINJE: Slasno jelo iz KOMŠILUKA koje će svi SRBI obožavati (RECEPT)
Pržene lepinje u Mađarskoj najčešće mirišu na beli luk, pavlaku, i narendani sir kojim se obilno posipaju dok su još vrući
Ovo jelo "leči" od mamurluka, spolja hrskavo iznutra mekano, masno, utešno, preukusno, bolje je čak i od srpske komplet lepinje.
Prema tradicionalnom receptu testo za langoš se priprema od brašna, kvasca, soli i vode, no popularna je i varijanta s dodatkom pasiranog krompira, jogurta i pavlake.
Pržene lepinje, ili langoš u Mađarskoj najčešće mirišu na beli luk, pavlaku, i narendani sir kojim se obilno posipaju dok su još vrući. Originalno se premazuju mešavinom sitno seckanog belog luka, ulja i vode a zatim se dodaju ostali dodaci poput slanine ili kobasica.
Sastojci za langoš:
600 g glatkog brašna, 2 dl mleka, 2,5 dl vode, 40 g kvasca, 2 kašičice soli, 2 kašičice šećera, jaje
Za premazivanje: 2 dl kisele pavlake, 2-3 čena belog luka,150 g gaude
Priprema:
1. U malo toplog mleka izmrvite kvasac pa dodajte šećer i ostavite dok se ne aktivira.
2. U prosejano brašno dodajte so, razmućeno jaje, aktivirani kvasac, mlako mleko i vode toliko da testo bude glatko i lepljivo. Prekriveno testo ostavite da se diže na toplom mestu.
3. Testo lagano rastanjite i nauljenim rukama oprezno stavljajte komade u vruće ulje. Posipajte belim lukom i u sredinu stavite pavlaku i narendan sir.
Pogledajte tradicionalni recept za komplet lepinju s kojim nema greške.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Stil)