paŽnja
OVAKAV KOLAČ SA KAJSIJAMA SE PRAVIO SAMO U JUGOSLAVIJI: Cela kuća je MIRISALA na njega, ko je probao NIJE SE OPEKAO
Umutiti dobro jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa pecivom. Pola mase izručiti u pleh i peći 10 minuta na 200 C
Sastojci
Za koru:
3 jajeta
1 šolja (za belu kafu) ulja
1 šolja (za belu kafu) jogurta
1 šolja (za belu kafu) šećera
3 šolje (za belu kafu) brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kg kajsija
Priprema
Umutiti dobro jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa pecivom. Pola mase izručiti u pleh i peći 10 minuta na 200 C.
U međuvremenu pripremiti kajsije - oprati ih i iseći na pola.
Svaku polutku kajsija poređati na polupečeno testo.
Odozgo sipati ostatak testa i nastaviti pečenje još 30 minuta, ali smanjiti temperaturu na 180 C.
Ispečen kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu. Seći u kocke.poslastica.
(Espreso/www.recepti.com)