Kolač sa kajsijama, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

paŽnja

OVAKAV KOLAČ SA KAJSIJAMA SE PRAVIO SAMO U JUGOSLAVIJI: Cela kuća je MIRISALA na njega, ko je probao NIJE SE OPEKAO

Umutiti dobro jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa pecivom. Pola mase izručiti u pleh i peći 10 minuta na 200 C

Objavljeno: 19.06.2023. 12:35h

Sastojci

Za koru:

3 jajeta

1 šolja (za belu kafu) ulja

1 šolja (za belu kafu) jogurta

1 šolja (za belu kafu) šećera

3 šolje (za belu kafu) brašna

1 kesica praška za pecivo

1 kg kajsija

Priprema

foto: Profimedia

Umutiti dobro jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa pecivom. Pola mase izručiti u pleh i peći 10 minuta na 200 C.

U međuvremenu pripremiti kajsije - oprati ih i iseći na pola.

Svaku polutku kajsija poređati na polupečeno testo.

Odozgo sipati ostatak testa i nastaviti pečenje još 30 minuta, ali smanjiti temperaturu na 180 C.

Ispečen kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu. Seći u kocke.poslastica.

(Espreso/www.recepti.com)