paŽnja
OVAKO IZGLEDA TRADICIONALNO MAĐARSKO JELO NA KAŠIKU: Tajna je u OVOM SASTOJKU koji svaki SRBIN IMA U KUHINJI
Jedan od glavnih sastojaka je crvena paprika koja daje posebnu notu čorbi. Ukoliko ste ljubitelj pikantnih jela možete dodati malo ljute, tucane paprike koja će dati šmek tom preukusnom mađarskom specijalitetu
Mađarska čorba od paprike jedno je od tradicionalnih jela ove zemlje koju možete napraviti i kod kuće. U pitanju je izuzetno zdrav odbrok na kašiku. Sprema se od povrća, a u danima posta na vodi može i bez ulja. Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna.
Jedan od glavnih sastojaka je crvena paprika koja daje posebnu notu čorbi. Ukoliko ste ljubitelj pikantnih jela možete dodati malo ljute, tucane paprike koja će dati šmek tom preukusnom mađarskom specijalitetu.
Sastojci:
3 glavice crnog luka
4 čena belog luka
2 crvene paprike
2 krompira
2 šargarepe
celer
praziluk
pola šolje paradajz sosa
pola šolje pirinča
pola kašičice slatke ili ljute, tucane paprike
2 kašike sirćeta
malo peršuna
so, biber
Priprema:
Prodinstajte na malo ulja ili vode šargarepu iseckanu na kockice. Dodajte sitno seckan crni i beli luk, celer, krompir i papriku, sve isečeno na kockice, i dinstajte pet do osam minuta uz stalno mešanje. Ubacite praziluk isečen na kockice i dobro promešajte. Nalijte dva litra vode, dodajte pirinač, paradajz i alevu pariku, pa sve kuvajte na laganoj vatri 12 minuta uz povremeno mešanje. Kad je povrće skuvano i pirinač mekan dodajte sirće i kuvajte još dva do tri minuta. Sklonite šerpu sa vatre i dobro promešajte čorbu. Začinite solju i biberom po ukusu i pospite sa malo sitno seckanog peršuna.
Prijatno!
(Espreso/Srećna republika)