Slanina, Foto: Profimedia

VAŽNO!

AKO PRIMETITE OVO NA SLANINI, ISTOG TRENUTKA JE BACITE: Nikako NE SMETE da je JEDETE, to je znak da je POKVARENA

Od suštinske je važnosti da saznate kako izgleda pokvarena slanina, i da takvu nikako ne kupujete

Objavljeno: 18.06.2023. 11:11h

Slanina u Srbiji zauzima posebno mesto u svakom domaćinstvu, skoro pa da nema frižidera u kom se nalazi. Nema ko je kod nas ne voli, često se jede, ali ono što mnogi ne znaju jeste i da se brzo kvari.

Od suštinske je važnosti da saznate kako izgleda pokvarena slanina, i da takvu nikako ne kupujete.

Ukoliko ste u trgovini i kupujete kobasicu, tražite kobasicu kojoj je površina glatka i sjajna. Ukoliko je kobasica lepljiva, najbolje je ne kupovati. Lepljiva kobasica je pred istekom roka trajanja. Takođe je važna boja kobasice.

Ako je kobasica pri vrhu postala sivkasta ili zelenkasta, nemojte je konzumirati. Kobasicu ne bi trebali držati u zamrzivaču duže od 2 – 3 meseca jer tada kobasica gubi na kvalitetu i izmenjuje ukus.

foto: Profimedia

Pokvareno suvo meso ne bi trebalo da jedete jer u mesu postoji mnoštvo bakterija koje možete uneti u vaš organizam.

Ukoliko imate slaninu koja gubi svoju crvenu boju te dobija bledu sivkastu, to znači da se pokvarila. Slično kao i kod kobasice, kada slanina postane sluzava ili lepljiva to znači da joj je rok trajanja pri kraju.

foto: Printscreen/RTS

Ukoliko slanina ima kiseli miris to takođe znači da je pokvarena i ne bi ju bilo pametno jesti. Ukoliko primetite bilo kakve znakove kvarenja na slanini, bacite je kako ne biste kontaminirali i ostalu hranu u vašem frižideru.

Bonus video:

(Espreso/ Net.hr)