Džigerica, Foto: PRINTSCREEN/YT/HUNGRY MAN KITCHEN

aromatično i pikantno

RECEPT ZA SVINJSKU DŽIGERICU KOJU SVAKO VOLI: Začinjeni ražnjići su idealni za SUTRAŠNJI RUČAK

Za ručak napravite sočnu svinjsku džigericu

Objavljeno: 16.06.2023. 22:09h

Ako volite da jedete džigericu, a ne želite da je spremate na jedan isti način, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recpet. Džigericu napravite kao ražnjiće, a umesto da je pržite pecite je u rerni. Nije vam potrebno ništa specijalno, samo par začina, mast i meso.

Ovako pripremljenu džigericu možete da služite uz salatu.

foto: Jela Jelena Petrović

Sastojci:

500 g svinjske džigerice

150 g svinjske masnoće

2 kašičice kima

2 kašičice tucane paprike

1 kašičica sumaka (začin)

2 kašičice slatke paprike

Priprema:

Isecite džigericu i masnoću na kockice, pa pomešajte u posudi. Pospite kimom, tucanom paprikom, sumakom, slatkom paprikom i posolite.

Dobro sjedinite rukama, a zatim uzmite štapić za ražnjić, pa stavite prvo masnoću, zatim dve kockice džigerice, opet masnoću, dve kockice džigerice i tako dok ne popunite štapić.

Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)