aromatično i pikantno
RECEPT ZA SVINJSKU DŽIGERICU KOJU SVAKO VOLI: Začinjeni ražnjići su idealni za SUTRAŠNJI RUČAK
Za ručak napravite sočnu svinjsku džigericu
Ako volite da jedete džigericu, a ne želite da je spremate na jedan isti način, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recpet. Džigericu napravite kao ražnjiće, a umesto da je pržite pecite je u rerni. Nije vam potrebno ništa specijalno, samo par začina, mast i meso.
Ovako pripremljenu džigericu možete da služite uz salatu.
Sastojci:
500 g svinjske džigerice
150 g svinjske masnoće
2 kašičice kima
2 kašičice tucane paprike
1 kašičica sumaka (začin)
2 kašičice slatke paprike
Priprema:
Isecite džigericu i masnoću na kockice, pa pomešajte u posudi. Pospite kimom, tucanom paprikom, sumakom, slatkom paprikom i posolite.
Dobro sjedinite rukama, a zatim uzmite štapić za ražnjić, pa stavite prvo masnoću, zatim dve kockice džigerice, opet masnoću, dve kockice džigerice i tako dok ne popunite štapić.
Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)