Puslice, Foto: Bakina kuhinja

recept

BAKINE PUSLICE SA JAGODAMA UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Zbog ove CAKE se tope u ustima kao BOMBONE

Puslice svi pamtimo iz detinjstva kao slatkiš koji smo jeli kod bake

Objavljeno: 16.06.2023. 19:45h

Kada u kući nema ništa slatko uvek su se pravile puslice, a ovaj reept će vas na detinjstvo podsetiti!

Sastojci:

  • 4 belanca
  • 1 šolja šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica vanile
  • 1/4 kašičice soka od limuna
  • 200 g jagoda
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Kratko mutite belanca sa sokom od limuna, a zatim dodajte šećer, so i vanilin šećer, pa umutite čvrst šne. Jagode kratko kuvajte, sa malo vode, dok ne krenu da ključaju, a onda ih izblendirajte. Dodajte u smesu i lagano umešajte. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač ili u špric za kolače, pa istisnite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 90°C oko sat vremena. Zatim je isključite, ali ostavite puslice u zatvorenoj rerni još sat vremena da se potpuno osuše.

(Espreso/Stvar ukusa)