PREUKUSNo
TURSKI SLANI ŠTAPIĆI IDEALNI ZA DORUČAK: Idealni su uz JOGURT, hrskavi su i PRUKUSNI (VIDEO)
Uz malo truda slane štapiće svako može da napravi.
Domaće pecivo je mnogo ukunije nego ono kupljeno u pekari, a naš današnji predlog su slani štapići punjeni feta sirom. Ovaj turski recept za slane štapiće je videlo preko milion ljudi, a priprema nije mnogo zahtevna. Mekano pecivo je super za doručak ili večeru, pa preporučujemo da probate jer će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
400 ml tople vode
550 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičicaa šećera
1 kašičica soli
Za punjenje:
200 g feta sira
malo peršuna
Za premazivanje:
2 žumanceta
1 kašika mleka
Priprema: U posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac, pa mešajte dok se šećer i kvasac ne rastvore. Dodajte brašno i so, pa umesite mekano testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe pola sata. Zatim podelite testo na 10 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku razvaljajte u obliku valjka, pa malo spljoštite rukom (pogledaj video). Fetu izdrobite i pomešajte sa seckanim peršunom. Premažite preko testa, pa krajeve spojite ka sredini i opet malo spljoštite. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa premažite žumancima koja ste umutili sa mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)