Gulaš, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HEARTY AND TASTY

recept

GULAŠ SA LISIČARKAMA, LAGAN RUČAK I IDEALAN JE ZA POSNE DANE: Gotov za manje od pola sata, a UKUS JE VRHUNSKI

Gulaš je popularno jelo koje se često nalazi na srpskoj trpezi, a sada probajte i ovaj sa lisičarkama

Objavljeno: 15.06.2023. 22:29h

Utoku je Petrovdanski post i umesto čuvenog gulaša sa mesom, napravite ovaj posni sa lisičarkama. Ove pečurke su jako ukusne i mogu da se spremaju na razne načine, a jedan od njih je upravo i ovaj recept.

Gulaš sa pečurkama se kuva brže od originalnog, a ukus je neverovatan, a sigurni smo da će vas i zasititi.

foto: Printscreen/ Youtube/ Nikola Lačković - Gljive Srbije

Sastojci:

800 g lisičarki

3 crna luka

3 čena belog luka

1/2 veze peršuna

500 ml belog vina

100 ml pavlake za kuvanje (posna)

1/2 kašičice majarona

1/2 kašičice bosiljka

1/2 kašičice timijan

1 kašičica slatke crvene paprike

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Pečurke lepo operite i isecite. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša sipajte belo vino, posolite, pobiberite i dodajte mleveni beli luk. Promešajte i dodajte pečurke i seckani peršun. Sipajte i malo vode, tek da pečurke budu pokrivene.

Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte ostale začine i promešajte.Kad krene da ključa sipajte i pavlaku za kuvanje. Promešajte i kuvajte još par minuta (2-3).

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)