recept
GULAŠ SA LISIČARKAMA, LAGAN RUČAK I IDEALAN JE ZA POSNE DANE: Gotov za manje od pola sata, a UKUS JE VRHUNSKI
Gulaš je popularno jelo koje se često nalazi na srpskoj trpezi, a sada probajte i ovaj sa lisičarkama
Utoku je Petrovdanski post i umesto čuvenog gulaša sa mesom, napravite ovaj posni sa lisičarkama. Ove pečurke su jako ukusne i mogu da se spremaju na razne načine, a jedan od njih je upravo i ovaj recept.
Gulaš sa pečurkama se kuva brže od originalnog, a ukus je neverovatan, a sigurni smo da će vas i zasititi.
Sastojci:
800 g lisičarki
3 crna luka
3 čena belog luka
1/2 veze peršuna
500 ml belog vina
100 ml pavlake za kuvanje (posna)
1/2 kašičice majarona
1/2 kašičice bosiljka
1/2 kašičice timijan
1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema:
Pečurke lepo operite i isecite. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša sipajte belo vino, posolite, pobiberite i dodajte mleveni beli luk. Promešajte i dodajte pečurke i seckani peršun. Sipajte i malo vode, tek da pečurke budu pokrivene.
Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte ostale začine i promešajte.Kad krene da ključa sipajte i pavlaku za kuvanje. Promešajte i kuvajte još par minuta (2-3).
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)