preukusno
OVAKO PROST RECEPT ZA TORTU NISTE SKORO VIDELI: Nikad brže je nećete poslužiti, DOMAĆICE SE KUNU DA NEMA LAKŠE
Jafa torta sa čokoladnim filom će vas raspametiti
Svi volimo jafa keks, ali jafa tortu ćete obožavati. Evo koliko jednostavno možete da je napravite.
Ovo je čokoladna verzija kojom su svi oduševljeni.
Sastojci:
Za kore:
6 jaja 6 kašika šećera 4 kašike brašna 1 prašak za pecivo 200 g čokolade 1 dl mleka
Za prelivanje kora:
2 dl soka od narandže
Za fil:
8 jaja 400 g šećera 300 g čokolade 250 g putera 125 g margarina
I još:
3 manje kutijejaffa keksa
Za dekoraciju:
150 g čokolade 1.5 dl slatke pavlake Rendana korica narandže
Priprema:
Kore:
1. Otopite čokoladu u sudu na pari. 2. Ulupajte belanca u šam i odložite. 3. Posebno umutite žumanca sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu i mleko pa izmiksajte. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju spojite sa snegom od belanaca. 4. Dobijenu smesu podelite na tri dela, te u pravougaonoj tepsiji postavljenoj papirom za pečenje (moja je 22 x 32 cm) ispecite tri kore u rerni zagrejanoj na 180 °C.
Fil:
1. Izmiksajte cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari ili u mikrotalasnoj (po ovom uputstvu) uz često mešanje. Kad počnu da se zgušnjavaju dodajte čokoladu da se rastopi i sjedini. Sklonite sud sa vatre i ostavite da se ohladi. 2. Umutite omekšale puter i margarin te sastavite sa ohlađenim kremom.
Postupak slaganja torte:
1. Na tacnu stavite prvu koru i poprskajte je sokom od narandže. Nanesite četvrtinu fila, poređajte jaffa keks čokoladnom stranom prema dole i premažite drugom četvrtinom krema. 2. Stavite drugu koru i nju poprskajte sokom, te ponovite postupak filovanja. Slaganje završite trećom korom. 4. Kad se torta rashladi i stegne dekorišite je po želji. Ovog puta sam je premazala čokoladom rastopljenoj u slatkoj pavlaci i ukrasila samo rendanom koricom narandže jer je bila samo za naše oči.
ĆERKA ANE NIKOLIĆ PROSLAVILA 4. ROĐENDAN! Pevačica naslednici priredila PRAVU BAJKU, torta na 3 sprata, a ona kao PRINCEZA:
(Espreso/ Marinas taste)