Torta, Foto: Printscreen Instagram/miretova_kuhinja_

kremasto

PROFESIONALNI KUVAR OTKRIO RECEPT ZA VOĆNU TORTU SA PIŠKOTAMA: Prava letnja poslastica OSVEŽAVA u sekundi (VIDEO)

Nije preslatka, a puna je sočnog fila

Objavljeno: 15.06.2023. 18:39h

Mirko Končar je kuvar iz Beograda, koji već osam godina radi u restoranima i hotelima. Još sa 13 godina je zavoleo kuvanje i znao da je to posao kojim želi da se bavi.

Probali smo mnoge njegove recepte, oni su jednostavni, domaći i za svaku priliku, a sada vam predlažemo i njegov super recept za pravu letnju tortu koji će da vas oduševi.

foto: Printscreen/Youtube/CooKing1

Potrebno je:

- 2 velika pakovanja piškota (4 obična pakovanja)

- 450 g zaleđenog ili sezonskog voća

- 500 g kisele pavlake

- 250 g šećera

- 150 g crne čokolade

- 2 kesice krem šlaga vanil

- mleko po potrebi

- šlag za ukrašavanje

Priprema:

U sok od zaleđenog voća sipajte 25 ml mleka i izmešajte. U šerpu prečnika 25 cm poređajte natopljene piškote, ali ih nemojte previše natopiti jer će se raspasti. U odgovarajućoj posudi izmešajte pavlaku i šećer. U drugoj posudi umutite šlag krem.

U šlag krem dodajte fil od pavlake, iseckanu čokoladu i izmešajte. U kalup sa piškotama sipajte pola fila. Preko fila rasporedite voće i preostalom količinom fila prekrijte voće. Piškote koje vire sa strane isecite i poređajte po torti. Tortu poklopite i ostavite da prenoći u frižideru. Sutradan tortu prebacite na veći tanjir, ukrasite šlagom, dekorišite po želji.

Majke i snajke:

(Espreso/BlicŽena)