Knedle, Foto: Bakina kuhinja

USPEVA 100%

STAVITE OVAJ SASTOJAK U KNEDLE ZA SUPU I NEMA ŠANSE DA SE RASPADNU: Svaka domaćica ga IMA

Jako je bitno da belanca je penasto umutite, pa da dodate žumanca

Objavljeno: 15.06.2023. 18:37h

Ništa gore nego kad vam se knedle za supu raspadnu, pa dobijete griz čorbu umesto supice. Uz ovaj recept nema šanse da promašite.

Nikako nemojte da zaboravite da dodate ulje u smesu, jer će ono pomoći da se knedle ne lepe i ne raspadnu. Takođe jako je bitno da belanca je penasto umutite, pa da dodate žumanca.

foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica ulja
  • prstohvat soli
  • 4 ravne supene kašike griza
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite 10 minuta da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smesu, i lagano psuštajte u šerpu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. Poklopite i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta i supa je gotova.

Ako vam treba posni recept za knedle možete ga pronaći ovde.

DOK JE GUSAKA BIĆE I SUPA OD NJIH! Jeremćka ŽESTOKO raspalila po Ani Ćurčić: Volim je, ali JEDNU STVAR ne mogu da joj oprostim:

(Espreso/ Stvar ukusa)