Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
prijatno!
SAMO OVAKO VAM PODVARAK NIKAD NEĆE BITI MASTAN: Trik je u ova 2 sastojka zbog kojih ga Srbi NE ODBIJAJU (RECEPT)
Danas za ručak napravite podarak od kiselog kupusa.
Objavljeno: 15.06.2023. 11:47h
Marija Marković
Srbi nikada ne odbijaju kiseli kupus u bilo kom obliku, a ovaj recept za podvarak će vam naterati vodu na usta
Sastojci:
- 450 g kiselog kupusa (ribanac)
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1 šolja bujona od povrća
- 2 kašike putera
- 1/2 šolje prezli
Priprema:
Kiseli kupus isperite hladnom vodom i iscedite. U tiganju na zagrejanom ulju propržite seckani crni luk i mleveni beli dok ne omešaka. Dodajte so, biber i ostale začine, pa promešajte. Zatim dodajte kiseli kupus i prelijte bujonom od povrća (pravi se tako što kocku supe rastvorite u šolji vrele vode). Sipajte u tepsiju, a u manjoj posudi rastopite puter i dodajte prezle. Pržite par minuta, pa sipajte preko kupusa. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 10-15 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)