Bećarac, Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

OBRATITE PAŽNJU

OVAKAV BEĆARAC NAHRANIĆE CELU PORODICU, ALI I KOMŠIJE: Starinsko jelo u kojem su se "DAVILI" non-stop

Ovo je najjednostavnija varijanta bećarca

Objavljeno: 15.06.2023. 11:02h

Bećarac je starinsko jelo koje se jednostavno priprema od više vrsta povrća.

Ovo jelo je lako napraviti, jeftino je i veoma izdašno. Može se jesti toplo, ali i hladno i idealno je za letnji ručak. Osnovi sastojci su paprika i paradajz, a u raznim varijantama može da se obogati plavim paradajzom, pirinčem, jajima.

Ovo je najjednostavnija varijanta bećarca.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

7-8 paprika 6 paradajza 2 crna luka 50 ml ulja

Priprema:

U tiganj sipajte ulje, pa dodajte crni luk isečen na rebarca. Pržite dok ne omekša, pa sipajte malo vode.

Dodajte iseckane paprike, pa ako je potrebno sipajte još vode i dinstajte dok paprike ne omekšaju.

Paradajz zasecite na dnu u obliku krsta i stavite u ključalu vodu 5 minuta. Zatim skinite kožicu i iscekajte ga.

Dodajte u jelo i dinstajte dok većina tečnosti ne ispari.

Na kraju možete da dodate isprženo jaje ili kuvani pirinač.

(Espreso/Informer)