OBRATITE PAŽNJU
OVAKAV BEĆARAC NAHRANIĆE CELU PORODICU, ALI I KOMŠIJE: Starinsko jelo u kojem su se "DAVILI" non-stop
Ovo je najjednostavnija varijanta bećarca
Bećarac je starinsko jelo koje se jednostavno priprema od više vrsta povrća.
Ovo jelo je lako napraviti, jeftino je i veoma izdašno. Može se jesti toplo, ali i hladno i idealno je za letnji ručak. Osnovi sastojci su paprika i paradajz, a u raznim varijantama može da se obogati plavim paradajzom, pirinčem, jajima.
Ovo je najjednostavnija varijanta bećarca.
Sastojci:
7-8 paprika 6 paradajza 2 crna luka 50 ml ulja
Priprema:
U tiganj sipajte ulje, pa dodajte crni luk isečen na rebarca. Pržite dok ne omekša, pa sipajte malo vode.
Dodajte iseckane paprike, pa ako je potrebno sipajte još vode i dinstajte dok paprike ne omekšaju.
Paradajz zasecite na dnu u obliku krsta i stavite u ključalu vodu 5 minuta. Zatim skinite kožicu i iscekajte ga.
Dodajte u jelo i dinstajte dok većina tečnosti ne ispari.
Na kraju možete da dodate isprženo jaje ili kuvani pirinač.
(Espreso/Informer)