Ukusno
OVAKVU POSLASTICU DUGO NISTE JELI, SVE NAS SEĆA NA DETINJSTVO: Tradicionalni recept za MRAMORNI KUGLOF
Ukusno, slatko, sočno, najbolji kolač za uz kafu ili čaj
Za neke lepe, tradicionalne kolače je najboilje kada imamo provereni recept. Ti stari, sačuvani recepti se mogu pronaći tu i tamo, jer svi nešto menjaju, dodaju, prave zdravije, slađe, manje slatko.
Mi vam donosimo tradicionalni recept za Kuglof, koji će vas raspametiti:
Sastojci
Za kuglof:
4 jajeta
1 čaša jogurta
1,5 čaša šećera
1 čaša ulja
3 čaše brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
po želji šećera u prahu
Priprema
Izmiksati jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Odvojiti polovinu mase i dodati kakao. Kalup za kuglov premazati margarinom. U kalup za kuglov sipati 2 kašike žute, pa 2 kašike crne mase...opet 2 kašike žute, pa 2 kašike crne mase.
Zatim preko žute sipati crnu, a preko crne žutu masu, sve dok se materijal ne utroši! Peći na 200 C oko 35 minuta. Pečen kuglov posuti šećerom u prahu ili glazurom od čokolade, po želji!
Ako biste nešto malo manje sofisticirano, imamo recept za odlične starinske krofne.
(Espreso/ Recepti.com)