Kuglof, Foto: Baka Jelena Petrović

Ukusno

OVAKVU POSLASTICU DUGO NISTE JELI, SVE NAS SEĆA NA DETINJSTVO: Tradicionalni recept za MRAMORNI KUGLOF

Ukusno, slatko, sočno, najbolji kolač za uz kafu ili čaj

Objavljeno: 14.06.2023. 18:56h

Za neke lepe, tradicionalne kolače je najboilje kada imamo provereni recept. Ti stari, sačuvani recepti se mogu pronaći tu i tamo, jer svi nešto menjaju, dodaju, prave zdravije, slađe, manje slatko.

Mi vam donosimo tradicionalni recept za Kuglof, koji će vas raspametiti:

foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Sastojci

Za kuglof:

4 jajeta

1 čaša jogurta

1,5 čaša šećera

1 čaša ulja

3 čaše brašna

1 prašak za pecivo

2 kašike kakaoa

po želji šećera u prahu

foto: Profimedia

Priprema

Izmiksati jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Odvojiti polovinu mase i dodati kakao. Kalup za kuglov premazati margarinom. U kalup za kuglov sipati 2 kašike žute, pa 2 kašike crne mase...opet 2 kašike žute, pa 2 kašike crne mase.

Zatim preko žute sipati crnu, a preko crne žutu masu, sve dok se materijal ne utroši! Peći na 200 C oko 35 minuta. Pečen kuglov posuti šećerom u prahu ili glazurom od čokolade, po želji!

Ako biste nešto malo manje sofisticirano, imamo recept za odlične starinske krofne.

(Espreso/ Recepti.com)