Pečurke, Foto: Printscreen/Youtube/CookistWow
Prijatno!
ČUVENE MARINIRANE PEČURKE: Pikantan prilog uz SVAKO JELO, ukus govori više od HILJADU REČI (RECEPT)
Marinirane pečurke su odličan prilog uz svako jelo
Objavljeno: 14.06.2023. 15:25h
Marija Marković
Pečurke možete spremiti na mnogo načina, ovo je jedan od lakših i uvek ćete imati spreman prilog ili slatu za svoj obrok!
Sastojci:
- 1 kg pečuraka
- 500 ml sirćeta
- nekoliko zrna bibera
- 1 čen belog luka
- 1 lovorov list
- 1 l vode
- 1 kašičica slatke paprike
- 2-3 lista peršuna
- 1 list nane
- 1 kašičica origana
- ulje
Priprema:
Isecite deo drške, pa dobro operite pečurke. Isecite ih na četvrtine. U šerpu sipajte vodu, sirće, biber u zrnu i lovorov list. Kada krene da ključa posolite i dodajte pečurke. Kuvajte ih 3 minuta, pa procedite i osušite krpom. Stavite ih u posudu, pa pospite slatkom paprikom i origanom, seckanim belim lukom, seckanim peršunom i nanom. Dobro promešajte, pa napunite sterilisane tegle i prelijte uljem. Čuvajte u frižideru.
(Espreso/Stvar ukusa)