recept
DŽEJMI OLIVER OTKRIVA KAKO SE PRAVI NAJBOLJE TESTO ZA PICU: Samo ovako NEĆETE POGREŠITI, biće mekano i hrskavo
Pomešajte brašno i so u dubljoj posudi
Picu više nećete morati da naručujete iz restorana ili kupujte gotovu i zamrznutu jer ćete sada znati recept za pravljenje ovog italijanskog specijaliteta kod kuće.
Svetski poznati kuvar Džejmi Oliver ima recept za savršeno testo za picu koje će baš svaki put biti hrskavo i sočno pa će svi tražiti parče više.
Sastojci:
– pola kilograma brašna
– prstohvat soli
– jedna kesica suvog kvasca
– dve kašike maslinovog ulja
– kašičica šećera
Priprema:
Pomešajte brašno i so u dubljoj posudi. U čašu tople (ne vrele) vode umešajte kvasac i šećer i ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne.
Zatim ga ubacite u posudu s brašnom i soli, dodajte još 300 ml vode i ulje pa mesite dok ne dobijete savršeno glatko testo.
Prebacite testo u veliku posudu, pospite ga brašnom i prekrijte krpom. Stavite je na toplo mesto i čekajte otprilike sat da se testo digne.
Nakon što je prošao sat, izvadite testo i gnječite ga rukama kako biste izbacili vazduh iz njega. Testo odmah možete iskoristiti ili ga možete umotati u foliju i staviti u frižider.
Majke i snajke:
(Espreso/Krstarica)