preukusno
OVAKO SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE U DALMACIJI, SRBI MORAJU DA ZNAJU RECEPT: Pravi se BRZO i LAKO, nema UKUSNIJEG RUČKA
Ako ne volite da spremate sarmu, napunite paprike, ali po starom dalmatinskom receptu i sigurno nećete pogrešiti
Punjene paprike su jedno od omiljenih jela kod nas. Postoje razni recepti, a evo kako ih spremaju u Dalmaciji.
Ljudi iz Dalmacije poznati su kao veliki gurmani, pa vam danas donosimo način na koji oni spremaju punjene paprike.
Potrebno:
1 kg mlevenog junećeg mesa
12-13 žutih paprika - babura
1 šoljica pirinča
2-4 kašike smeše od mlevene slanine, belog luka i peršuna
Pola kilograma crnog luka
1 šoljica paradajz pirea
so i malo ulja
2 kašike brašna za zapršku
1 par dalmatinskih domaćih kobasica
200 grama seckanog pršuta
1 kašika suvog začina
Priprema:
Propržite na masnoći crveni luk. Ohladite ga pa ga dodajte u mleveno meso, sa pirinčem, soli i suvim začinom, ali dodajte i smesu od slanine, peršuna i belog luka. Očišćene paprike punite mesom. Stavite iz u dublji lonac, nalijte malo vode, pa dodajte kobacise i pršut.
Kuvajte ih oko 15 minuta pa dodajte i paradajz pire. Nakon 2 sata laganog krčkanja dodajte zapršku pa kuvajte još 15ak minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stil)