recept
PROFESIONALNI KUVAR OTKRIO KAKO SE PRAVILNO SPREMA MUSAKA: Trik je u pripremi ovog SASTOJKA, mora dugo da se KRČKA
Tradicionalno balkansko jelo, koje svi volimo, poreklom iz Grčke, evo kako se pravilno sprema
Musaka je poreklom iz Grčke, ali generalno svaka zemlja sa Balkana ima svoj recept, od recepta sa tikvicama do krompira, sa plavim patlidžanom i slično.
Ali, danas vam donosimo recept profesionalnog kuvara, Todora Živkova, koji je ustanovio da je tajna savšrenog ukusa u načinu na koji pripremate meso. On kombinuje paradajz i krompir, a meso dugo krčka kako bi bilo što sočnije.
Sastojci:
450 g mlevenog mesa
1 crni luk
700 g krompira
6 paradajza
50 g tvrdog sira
1 kašičica slatke paprike
svež peršun
Za preliv:
2 jajeta
300 ml mleka
1 kašika brašna
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte sitno seckani paradajz (2 komada). Dinstajte dok tečnost ne ispari, pa dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa pospite paprikom i seckanim peršunom. Sipajte malo vode i promešajte. Krompir isecite na kolutove, kao i paradajz. U tepsiju poređajte paradajz, pa krompir, zatim sipajte mleveno meso, pa ponovo krompir i još jedan sloj paradajza. Sipajte malo vode i pecite u rerni na 220°C oko sat vremena pokriveno alu folijom koju ste probušili na par mesta. Umutite jaja, pa dodajte mleko i brašno i sve dobro sjedinite. Prelijte musaku i pecite još 20 minuta na 200°C.
MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola:
(Espreso/ Stvar ukusa)