Musaka, Foto: Printscreen YouTube/Grčki Ukusi i Mirisi

recept

PROFESIONALNI KUVAR OTKRIO KAKO SE PRAVILNO SPREMA MUSAKA: Trik je u pripremi ovog SASTOJKA, mora dugo da se KRČKA

Tradicionalno balkansko jelo, koje svi volimo, poreklom iz Grčke, evo kako se pravilno sprema

Objavljeno: 13.06.2023. 17:26h

Musaka je poreklom iz Grčke, ali generalno svaka zemlja sa Balkana ima svoj recept, od recepta sa tikvicama do krompira, sa plavim patlidžanom i slično.

Ali, danas vam donosimo recept profesionalnog kuvara, Todora Živkova, koji je ustanovio da je tajna savšrenog ukusa u načinu na koji pripremate meso. On kombinuje paradajz i krompir, a meso dugo krčka kako bi bilo što sočnije.

foto: PRINTSCREEN/YT/ ICHKOCHEHEUTE

Sastojci:

450 g mlevenog mesa

1 crni luk

700 g krompira

6 paradajza

50 g tvrdog sira

1 kašičica slatke paprike

svež peršun

Za preliv:

2 jajeta

300 ml mleka

1 kašika brašna

foto: Printscreen/Youtube/ let's go vegan

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte sitno seckani paradajz (2 komada). Dinstajte dok tečnost ne ispari, pa dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa pospite paprikom i seckanim peršunom. Sipajte malo vode i promešajte. Krompir isecite na kolutove, kao i paradajz. U tepsiju poređajte paradajz, pa krompir, zatim sipajte mleveno meso, pa ponovo krompir i još jedan sloj paradajza. Sipajte malo vode i pecite u rerni na 220°C oko sat vremena pokriveno alu folijom koju ste probušili na par mesta. Umutite jaja, pa dodajte mleko i brašno i sve dobro sjedinite. Prelijte musaku i pecite još 20 minuta na 200°C.

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola:

(Espreso/ Stvar ukusa)