Papazjanija, Foto: Printscreen/Youtube/micinoalbasdobro

recept!

STARINSKO SRPSKO JELO PAPAZJANIJA PREBOGATO MESOM I POVRĆEM: Ručak koji se SAM SPREMA (RECEPT)

Odlična ideja za ručak - jelo bogato mesom i povrćem koje se samo sprema

Objavljeno: 13.06.2023. 15:15h

Nikada jednostavniji, a ukusniji ručak niste napravili!

Sastojci:

  • 700 g kupusa
  • 700 g paradajza
  • 2 paprike babure
  • 5 krompira
  • 300 g teletine
  • 300 g svinjetine
  • 250 g bataka (bez kostiju)
  • 3 crna luka
  • 200 g kelja
  • 2 štapa celera
  • 100 ml ulja
  • 1 veza peršuna
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica belog luka
foto: Printscreen/Youtube/micinoalbasdobro

Priprema: U tiganju zagrejte ulje, pa propržite crni luk isečen na rebarca, a začinite po želji. Kada luk omekša dodajte i mleveni beli luk i ostavite na šporetu još minut, dva. Zatim isecite krompir na kocke, kupus na trake (ili ga izrendajte), paprike na trake, a paradajz na kockice, celer na kockice, šargarepu izrendajte, peršun iseckajte, kao i kelj na pola. Uzmite dublju šerpu, pa stavite povrće i meso isečeno na kocke. Dodajte i proprženi luk. Možete da ređate red povrća, pa red mesa. Začinite po želji, pa promešajte i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok povrće i meso ne omekšaju.

(Espreso/Stvar ukusa)