recept!
STARINSKO SRPSKO JELO PAPAZJANIJA PREBOGATO MESOM I POVRĆEM: Ručak koji se SAM SPREMA (RECEPT)
Odlična ideja za ručak - jelo bogato mesom i povrćem koje se samo sprema
Nikada jednostavniji, a ukusniji ručak niste napravili!
Sastojci:
- 700 g kupusa
- 700 g paradajza
- 2 paprike babure
- 5 krompira
- 300 g teletine
- 300 g svinjetine
- 250 g bataka (bez kostiju)
- 3 crna luka
- 200 g kelja
- 2 štapa celera
- 100 ml ulja
- 1 veza peršuna
- 1 šargarepa
- 1 glavica belog luka
Priprema: U tiganju zagrejte ulje, pa propržite crni luk isečen na rebarca, a začinite po želji. Kada luk omekša dodajte i mleveni beli luk i ostavite na šporetu još minut, dva. Zatim isecite krompir na kocke, kupus na trake (ili ga izrendajte), paprike na trake, a paradajz na kockice, celer na kockice, šargarepu izrendajte, peršun iseckajte, kao i kelj na pola. Uzmite dublju šerpu, pa stavite povrće i meso isečeno na kocke. Dodajte i proprženi luk. Možete da ređate red povrća, pa red mesa. Začinite po želji, pa promešajte i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok povrće i meso ne omekšaju.
(Espreso/Stvar ukusa)