PREUKUSNO
OVAJ RECEPT ZA TUFAHIJE SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Toliko su UKUSNE da nećete stati dok vam ne bude MUKA
Ovo je tradicionalni recept za tufahije koje će vas obrtiti sa nogu
Čuvena bosanska poslastica oboriće sve sa nogu!
Sastojci:
- 5 jabuka
- 1 limun
- 300 g šećera
- 800 ml vode
- 1 vanilin šećer
- 1 limun
- 150 g oraha
- 1 šlag sa ukusom vanile
- 120 ml mleka
Priprema: Jabukama izdubite sredinu i oljuštite koru. Premažite kolutom limuna. U šerpu stavite šećer i istopite na laganoj temperaturi, pa dodajte vodu. Kada krene da ključa dodajte vanilin šećer i sok od limuna. Poređajte jabuke u šerpu, pa poklopite i kuvajte nekih 5-6 minuta. Zatim ih poređajte u vatrostalnu posudu i prelijte tečnošću u kojoj su se kuvale. Ostavite da se ohlade. U mlevene orahe dodajte par kutlača tečnosti u kojoj su se jabuke kuvale, pa dobro promešajte. Šlag umutite sa mlekom i dodajte jednu kašiku u orahe i promešajte. Sipajte smesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač i napunite ohlađene jabuke. Ukrasite šlagom. Prijatno!
(Espreso/Stvar ukusa)