Tufahije, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo

PREUKUSNO

OVAJ RECEPT ZA TUFAHIJE SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Toliko su UKUSNE da nećete stati dok vam ne bude MUKA

Ovo je tradicionalni recept za tufahije koje će vas obrtiti sa nogu

Objavljeno: 13.06.2023. 11:34h

Čuvena bosanska poslastica oboriće sve sa nogu!

Sastojci:

  • 5 jabuka
  • 1 limun
  • 300 g šećera
  • 800 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun
  • 150 g oraha
  • 1 šlag sa ukusom vanile
  • 120 ml mleka
foto: RINA

Priprema: Jabukama izdubite sredinu i oljuštite koru. Premažite kolutom limuna. U šerpu stavite šećer i istopite na laganoj temperaturi, pa dodajte vodu. Kada krene da ključa dodajte vanilin šećer i sok od limuna. Poređajte jabuke u šerpu, pa poklopite i kuvajte nekih 5-6 minuta. Zatim ih poređajte u vatrostalnu posudu i prelijte tečnošću u kojoj su se kuvale. Ostavite da se ohlade. U mlevene orahe dodajte par kutlača tečnosti u kojoj su se jabuke kuvale, pa dobro promešajte. Šlag umutite sa mlekom i dodajte jednu kašiku u orahe i promešajte. Sipajte smesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač i napunite ohlađene jabuke. Ukrasite šlagom. Prijatno!

(Espreso/Stvar ukusa)