MORATE ZNATI
NIKAKO NE BACAJTE VODU U KOJOJ SE KUVAO KROMPIR: Odlična je za OVO, odmah je ISKORISTITE
Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali krompir, odlična je za ovo
U vodi u kojoj skuvate krompir ostaju sve hranljive materije i zbog toga je nemojte bacati, već je iskoristite za ovo
Kako se priprema ova tečnost?
Dakle, krompir ne treba guliti, već samo dobro oprati i ukloniti „okca“.
Sastojci za 4 porcije:
- 2 velika krompira
- 2 čaše vode
- po želji i drugo povrće (celer, spanać, kupus)
Priprema:
Isecite krompir na male komade. Dodajte vodu i kuvajte 2-3 minuta. Procedite tečnost, ostavite da se prohladi, pa stavite frižider na 2-3 sata. Promešajte i možete da je pijete.
Za šta je sve dobar „sok“ od krompira?
Za zdravlje kože
Pomaže kod problema sa suvom kožom, kod bora, staračkih pega. Iznutra dobro vlaži kožu, pomaže protiv psorijaze, ekcema, akni, štiti kožu od infekcija. Samo sačekajte da se tečnost ohladi i popijte.
Za lepotu kose
Ova tečnost pomaže i protiv peruti, kao i upala. Nanošenjem na kosu od korena do vrhova poboljšaćete sjaj kose, a ukoliko imate kovrdžavu ili talasastu kosu, pomoći će da se lokne lakše formiraju. Nakon nanošenja na kosu, ostavite da odstoji 10-20 minuta pre ispiranja.
(Espreso/Krstarica)