jedite našu hranu
OVO JE SRPSKI PIRINAČ, DANAS NIKO NE ZNA KAKO DA GA SKUVA: Vraćamo ŽITARICU iz zaborava, sprema se PROSTO KO PASULJ
Kuvaju se isto, ali ovo su jeli naši stari, pre nego što su znali šta je pirinač
Proso je žitarica koja se veoma lako vari, bogata je mnogim hranljivim materijama, pa je idealna za početak dana, naročito u kombinaciji sa semenkama i koštunjavim plodovima.
Međutim, mnogi ovu žitaricu ne koriste u ishrani jer ne znaju kako da je pripreme.
Proso se kuva slično kao pirinač. Možete ga samo proprati u vodi pre kuvanja ili ga potopiti preko noći. Stavite u šerpu šolju prosa i 3 šolje vode. Ostavi se da voda počne da ključa pa se smanji temperatura i kuva još 15 min. Može se dodati i malo soli.
Prosenu kašu možete napraviti tako što dodate više vode i ostavite da se proso raskuva skroz. A zatim dodate mleko, jogurt, voće, med...šta god volite.
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso/ Stvar ukusa)