Pečurke, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

recept

OVAJ RECEPT ZA SPREMANJE LISIČARKI TRENUTNO SVI TRAŽE: Pomešajte ih sa 1 SASTOJKOM i dobićete jelo KAO IZ RESTORANA

Lisičarke su ukusne i aromatične pečurke koje se slažu uz gotovo sva jela

Objavljeno: 12.06.2023. 19:55h

USrbiji kada se pomenu pečurke obično se misli na šampinjone, ali postoji još vrsta koje su jedanko ukusne. Mi vam danas predlažemo da napravite lisičarke sa pirinčem. Jednostavno i ukusno jelo oduševiće vas na prvi zalogaj, a ove pečurke možete sa napravite na različite načine.

Pored toga što su ukusne, lisičarkespadaju u kvalitetnije i zdrave pečurke koje su pune proteina i belančevina, kao i provitamina A, vitamine B kompleksa i C.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

500-600 g lisičarki

200 g pirinča

2 glavice crnog luka

1 ravna kašika slatke crvene paprike

1,5-2 l vode

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Pečurke očistite vlažnom krpom ili ubrusom, pa isecite (ne mnogo sitno) i kratko blanširajte. To znači da ih stavite u ključalu i posoljenu vodu i ostavite nekih 5-10 minuta.

U šerpi na malo ulja propržite crni luk isečen na rebarca, pa kada omekša dodajte pečurke. Posolite i pobiberite, pa dodajte slatku papriku. Promešajte i sipajte ključalu vodu.

Promešajte i kuvajte još nekih 15 minuta, a kada pečurke omkšaju dodajte opran pirinač. Ako je potrebno još posolite i začinite po želji i kuvajte dok pirinač ne upije vodu. Prijatno!

Majke i snajke:

(Espreso&Stvar ukusa)