slatko i osvežavajuće
OVO JE OMILJENA TORTA SVIH SRPSKIH DOMAĆICA, POGOTOVO LETI: Najbolji POSNI recept, koji se sprema ČAS POSLA
Preukusna, osvežavajuća i posna
U isti recept umesto pravih jagoda možete puding od jagode, ali ćemo se svi složiti da je sa voćem ukusnije i svakako više osvežavajuće.
Recept za posnu Kapri tortu sa jagodama:
Sastojci
Za koru:
300 g posnog plazma keksa
2 dl soka od jaogode
Za filove:
1 l gustog soka od jagode
4 pudinga od jagode
500 g posnog margarina
500 g šećera u prahu
300 g posnog mlevenog plazma keksa
2 dl soka od gaziranog pomorandže
500 g posnog šlaga
500 ml kisele vode
200 g čokolade
1 kašika ulja
300 g jagoda
Priprema
Fil 1: Od 1 l gustog soka razmutiti pudinge, a preostao sok staviti sa jagodama da provri. Kada provri ostaviti da vri 5-10 minuta i dodati razmućebne pudinge. Skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti 250 gr margarina sa 250 gr šećera u prahu pa sastaviti sa ohlađenim pudingom.
Fil 2: Mleveni keks potopiti sa sokom od pomorandže. 250 gr margarina umutiti sa 250 gr šećera u prahu i spojiti sa mlevenim keksom.
Umutiti šlag sa kiselom vodom.Otopiti čokoladu sa kašikom ulja.
Čitavu posnu plazmu natapati sokom i ređati na tacnu, premazati sa polovinom fila 1, pa preko naneti polovinu umućenog šlaga, pa fil 2, pa razliti otopljenu čokoladu i drugu polovinu fila 1. Ukrasiti preostalim šlagom.
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI MAJKE I SNAJKE, recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju!
(Espreso/ Recepti.com)