prijatno!
SRBI SU POLUDELI ZA OVIM PRŽENIM BUREKOM: Topi se u USTIMA, nikad ga JEDNOSTAVNIJE niste spremili (RECEPT)
Srbi burek nikada ne odbijaju, a ovaj novi recept će sve oduševiti
Napravite prženi burek i oduševite celu porodicu!
Potrebno je:
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- soli ili suvog začina
- ml. biber
- tanke gotove kore
- ulje
Priprema:
Ispržiti seckan crni luk pa dodati meso, i pržiti ga oko 10 minuta .Dodati soli, ml. biber. Tiganj dobro podmažitie uljem. Staviti koru na dno a ostatak preko ivice tiganja. Pouljiti.
Gužvati kore i redjati jednu preko druge, pa poprskati uljem i malo vodom kiselom ili običnom. Ne ide prašak za pecivo. Na četvrtu koru staviti pola mesa.
Opet četri kore podmazane uljem i poprskane vodom. Dodati ostatak mesa i pokriti sa 4 kore podmazane. Saviti ivice na burek što vise preko tiganja i još jednu staviti odozgo i ušuškati burek.
Premazati uljem i malo poprskati vodom. Staviti na šporet i pržiti na laganoj vatri u tiganju oko 10-15 minuta pa pomoću dve široke lopatice okrenuti.
Pržiti i tu stranu ali celo vreme pokriveno poklopcem. Istresti na dasku pa iseći. Fantastičnog ukusa , hrskava puna fila. Uživajte u jedinstvenom ukusu. Prijatno!
(Espreso)