Tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

preukusno!

ISPOHUJTE TIKVICE BEZ BRAŠNA I JAJA: Zbog 1 sastojka biće HRSKAVIJE nego ikada pre

Pohovane tikvice Srbi ne odbijaju, a ovu njhivu zdraviju i ukusniju verziju ćete obožavati

Objavljeno: 12.06.2023. 14:23h

Sezona je tikvica, a one su povrće koje se uklapa uz svako glavno jelo i odličan su prolog

Sastojci:

  • 1/2 šolje prezli
  • 1/2 šolje parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 srednje tikvice
foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

Priprema: Tikvice isecite na kolutove, pa stavite u neku posudu. Posolite, pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu. Zatim prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. U posudi pomešajte prezle i paramezan, pa svaku tikvicu uvaljajte u dobijenu smesu. Ređajte na pleh koji ste premazali uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)