Pljeskavice, Foto: Bakina kuhinja

ukusno

UMESTO OBIČNIH PREZLI, DODAJTE OVAJ SASTOJAK I DOBIĆETE NAJUKUSNIJE PLJESKAVICE: Malo ko je znao za OVO

Pecite pljeskavice oko dva do tri minuta sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju

Objavljeno: 09.06.2023. 15:15h

Iako su hladne salate ili brzinska testenina s tunjevinom uvek dobra ideja, preporučujemo vam da isprobate ovaj jednostavan recept za burgere tunejvine iz konzerve.

Sastojci:

2 konzerve tunjevine (oko 350 g)

1 kašika svežeg peršuna

20 g panko mrvica

1 jaje

1/2 kašičice belog luka u prahu

1 kašičica senfa

1 kašika majoneza

1/4 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

Priprema:

foto: Profimedia

Prvo dobro ocedite obe tunjevine iz obe konzerve. Operite i sitno iseckajte peršun. Sve sastojke pomešati kašikom i oblikovati fritule iste veličine. Zagrejte tiganj i samo ga lagano premažite maslinovim uljem. Pecite pljeskavice oko dva do tri minuta sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.

(Espreso/trpeza.alo.rs)