paŽnja
ZBOG OVOGA ĆE VAM PALAČINKE BITI MEKE KAO OBLAK I DANIMA POSLE: Ključno je OVO u spremanju TESTA
Iznenadiće vas prelepa tekstura, biće meka kao oblak, čak i sledećeg dana. Ovo je koristan savet koji morate primeniti kada pravite jela poput palačinki pečenih sa sirom, od kojih (skoro) uvek ostane bar nešto za sledeći dan
Čini se da su meke i savitljive palačinke za mnoge nemoguća misija. Šta god da pokušavaju, samo su teški. Još je gore kada sede malo, postanu potpuno nejestivi. Kakva je situacija kod vas i šta radite sa palačinkama od prethodnog dana? Ako ih bez mnogo razmišljanja bacite u smeće, vreme je da preispitate način na koji ih inače radite.
Po svoj prilici, nećete morati ništa da menjate u svom omiljenom receptu, osim jednog detalja. Nećemo od vas tražiti ništa da dodajete ili oduzimate, verujemo da ćete se pridržavati tog recepta jer vam se sviđa ukus, ako ne i tekstura.
Zamolićemo vas samo da dodate još jedan korak.
Pre dodavanja jaja u smesu, odvojite žumanca od belanaca. Žumanca pomešati sa brašnom i ostalim sastojcima koje promešati, sve dobro umutiti da nema grudvica, a zatim umutiti belanca u malo mekši sneg. Pažljivo, uz pomoć špatule, dodajte u testo, ostavite smesu da malo odstoji u frižideru i ispecite palačinke kao i obično.
Iznenadiće vas prelepa tekstura, biće meka kao oblak, čak i sledećeg dana. Ovo je koristan savet koji morate primeniti kada pravite jela poput palačinki pečenih sa sirom, od kojih (skoro) uvek ostane bar nešto za sledeći dan.
(Espreso/City magazin)