Tartar sos, Foto: Printscreen YouTube/kuhaj i peci

kremasto

OVAKO SPREMAJU TARTAR SOS U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Originalan recept, savršeno ide uz POHOVANA JELA

Jedan od najboljih recepata za tartar sos.

Objavljeno: 09.06.2023. 08:15h

Karađorđevu ne možemo da zamislimo bez tartar sosa, i uvek je u restoranu ukus nekako bolji nego kada napravite kod kuće. Ovaj recept će vam pomoći da napravite bolje nego u restoranu, a time ćete znatno poboljšati ukus vaših jela.

Super je i uz krmenadle, kao i pohovane paprike punjene sirom.

foto: Printscreen/Youtube/Today's lunch Minja Stanisavljevic

Sastojci:

2 jajeta

2 sirova žumanca

1 kašičica maslinovog ulja

1 mladi luk

50 g kiselih krastavaca

1 kašičica senfa u prahu

120 g pavlake

1/2 limuna

mirođija

foto: YOUTUBE/RECIPESTINEATS

Priprema:

Jaja tvrdo skuvajte, pa odvojite žumanca i belanca. Kuvana žumanca pomešajte sa sirovim. Zatim dodajte senf u prahu i sve dobro promešajte. Neprestano mutite, pa sipajte maslinovo ulje. Postepeno dodajte seckane krastavce, mirođiju, seckani luk.

Dok mutite, dodajte i pavlaku. Na kraju sipajte sok od limuna i sve potpuno izmešajte. Poslužite u sosu. Sos se može čuvati u frižideru do dva dana. Ako nije moguće koristiti domaća jaja u čiju svežinu ne sumnjate, onda je bolje da ih ne dodajete u sos. Kao zamenu stavite malo više maslinovog ulja.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)