Kolač, Foto: Bakina kuhinja

Recept

BAKIN LETNJI KOLAČ KOM NIKO NE MOŽE DA ODOLI: Osvežavajući ukus ČOKOLADE I JAGODA je DOBITNA KOMBINACIJA

Umutiti belanca sa šećerom dodati brašno i peće na 180 stepeni C pa preliti sa mlekom

Objavljeno: 08.06.2023. 17:00h

Ovo je neodoljiv kolač sa ukusom čokolade i osvežavajućim jagodama

Potrebno je za biskvit:

4 belanca

2 kašike šećera

5 kašika brašna

foto: Bakina kuhinja

4 kašike mleka

1 fil:

4 žumanca

4 kašike šećera

100 gr čokolade

50 gr margarina

2 fil:

1/2 kg jagoda

400 ml vode

2 kašike šećera

2 pudinga od jagoda

Dekoracija:

2 šlaga

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom dodati brašno i peće na 180 stepeni C pa preliti sa mlekom.

Žumanca sa šećeri malo umutiti mikserom pa dodati čokoladu i mešati stalno na niskoj temperaturi ili na pari. Dodati margarin i sve izjednačiti Ostaviti da se prohladi pa sve umutiti mikserom.

Premazati preko biskvita.

U šerpu staviti jagode, dodati šećer pa skuvati jagode, mogu se malo izblendirati. Skuvati dva pudinga pa preliti preko čokolade. Ostaviti da se dobro ohladi.

Odozgo staviti dva šlaga..Dobro ohladiti, najbolje da prenoći. Uživajte u fantastičnom ukusu

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač​​​​​​​:

(Espreso)