Recept
BAKIN LETNJI KOLAČ KOM NIKO NE MOŽE DA ODOLI: Osvežavajući ukus ČOKOLADE I JAGODA je DOBITNA KOMBINACIJA
Umutiti belanca sa šećerom dodati brašno i peće na 180 stepeni C pa preliti sa mlekom
Ovo je neodoljiv kolač sa ukusom čokolade i osvežavajućim jagodama
Potrebno je za biskvit:
4 belanca
2 kašike šećera
5 kašika brašna
4 kašike mleka
1 fil:
4 žumanca
4 kašike šećera
100 gr čokolade
50 gr margarina
2 fil:
1/2 kg jagoda
400 ml vode
2 kašike šećera
2 pudinga od jagoda
Dekoracija:
2 šlaga
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom dodati brašno i peće na 180 stepeni C pa preliti sa mlekom.
Žumanca sa šećeri malo umutiti mikserom pa dodati čokoladu i mešati stalno na niskoj temperaturi ili na pari. Dodati margarin i sve izjednačiti Ostaviti da se prohladi pa sve umutiti mikserom.
Premazati preko biskvita.
U šerpu staviti jagode, dodati šećer pa skuvati jagode, mogu se malo izblendirati. Skuvati dva pudinga pa preliti preko čokolade. Ostaviti da se dobro ohladi.
Odozgo staviti dva šlaga..Dobro ohladiti, najbolje da prenoći. Uživajte u fantastičnom ukusu
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač:
(Espreso)