Koh, Foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food
prijatno!
STARINSKI RECEPT ZA KOH SA GRIZOM KOJI SVI OBOŽAVAJU: Jeftin, a TOPI SE u ustima, SLASNIJI niste jeli
Koh sa grizom niko ne odbija
Objavljeno: 07.06.2023. 22:30h
Marija Marković
Jugoslovenski kolač koji svi i dalje obožavaju je koh. Ovaj recept ćete obožavati čim ga jednom probate!
Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 4 kašike griza
- 1 kašika limunovog soka
Za preliv:
- 800 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 vanil šećer
Priprema: Odvojite žumanca i belanca, pa belanca umutite u čvrst šne zajedno sa šećerom. Zatim postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite. Dodajte bršano, griz i sok od limuna i lagano umešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom. Pecite na 180°C oko 15-20 minuta. Za to vreme napravite preliv tako što ćete pomešati mleko, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok se šećer ne otopi, pa prelijte gotovo kolač. Ostavite da ohladi.
(Espreso/Stvar ukusa)