Karbonara, Foto: Printscreen/Youtube/JAMIE OLIVER
PREUKUSNO
SVI SRBI VOLE SLANINU, A DOMAĆICE BRZE RECEPTE: Idealan RUČAK gotov za 15 minuta po svačijem ukusu - KARBONARA
Kada je slanina postala hrskava, preliti je smesom sa jajima, dobro promešati
Objavljeno: 07.06.2023. 16:45h
Ivona Jelić
Svi vole dobru kremastu pastu, a koji srbin ne voli slaninu. Ukombinujte hrskave komadiće slanine i kremasta jaja, dobićete italijansko savršenstvo.
Evo recepta za savršenu pastu karbonaru:
Sastojci
Potrebno je za recept:
- 1/2 kg špageta
- 300 g mesnate slanine
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 300 g izrendanog kačkavalja (gauda)
- 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
- 80 ml ulja
Priprema
- Slaninu iseckati na sitne kockice i staviti je na, zagrejano, ulje da se prži.
- Dok se slanina prži skuvati špagete.
- U dublju činiju razbiti jaja, pa ih žicom za mućenje, sjediniti. Dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Dobro umutiti. U tankom mlazu, uz neprestano mućenje, sipati vodu, u kojoj su se kuvale špagete. Sve sjediniti.
- Kada je slanina postala hrskava, preliti je smesom sa jajima, dobro promešati i pustiti da vri 1-2 minuta. Zatim ubaciti izrendani kačkavalj i mešati da se kačkavalj rastopi.
- Na kraju dodati proceđene špagete, dobro promešati i poslužiti.
RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:
(Espreso/ Karbonara)