Proja, Foto: Profimedia

RECEPT

STARINSKA PROJA BEZ BRAŠNA KAKVU SU NAŠI STARI PRAVILI: Mekana KAO DUŠA, a sprema se za TILI ČAS (VIDEO)

Za doručak ili večeru pripremite preukusnu projaru bez brašna.

Objavljeno: 07.06.2023. 13:02h

Proja se nekada služila umesto hleba, a kako se pravila od svega par sastojaka, odlično je rešenje i kada nemate ništa u špajzu i frižideru. Posle je nastala i projara, bogatija verzija ovog fenomenalnog peciva, a u nju možete da dodajte sir, mladi luk, spanać... šta god volite ili želite.

Donosimo vam i recept za preukusnu projaru koja se pravi bez brašna, a umesto njega se dodaje sočivo. Uživajte!

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sastojci:

360 g crvenog sočiva

4 jajeta

45 ml maslinovog ulja

200 ml jogurta

100 g feta sira

1 kesica praška za pecivo

1 kašika kima

1 kašičica soli

1 kašika susama

1 veza peršuna

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Priprema:

Na posudu stavite sito, pa u njega sipajte sočivo. Prelijte vodom i ostavite da stoji nekih 3 sata. Zatim sočivo isperite i sipajte u blender. Dobro izblendirajte da dobijete smesu gustine kao pašteta, pa dodajte jaja, maslinovo ulje i jogurt.

Opet izblendirajte, pa sipajte smesu u posudu i dodajte prašak za pecivo, kim, so, mrljveni feta sir i seckani peršun. Promešajte i sipajte smesu u vatrostalnu posudu koju ste nauljili. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)