PAZITE SE
SRBI OBOŽAVAJU OVAJ DORUČAK, JEDU GA BUKVALNO STALNO: Nemaju pojma da je užasno štetan i JAKO ĆE VAS UGOJITI
Nutricionisti kažu da se u praksi pokazalo da oni koji uvide to, lako posle izgube kilograme
Stručnjaci za ishranu slažu se da je doručak najvažniji obrok tokom dana, ali nikako nije svejedno šta tada jedemo. Taj izbor može značiti i hoćete li željenu liniju uspeti da održite ili ćete se pak ugojiti – nesvesni u čemu je problem.
Kako piše Eat this, Not that, postoje namirnice za koje nikad ne bismo rekli da goje jer ih ubrajamo u zdrave. Među njima je omiljen doručak mnogima – kajgana.
Pre svega, stručnjaci podsećaju da jaja zaista jesu zdrava i jesu odlična opcija za sve koji bi hteli da smršaju. Ona nas dugo drže sitima, odličan su izvor proteina, imaju malo kalorija i sadrže hranjive materije kojih nema u mnogim namirnicama.
Problem nastaje kada od jaja spremate kajganu – s maslacem ili s mnogo ulja.
Ako u jaja, recimo, stavite maslac i ne gledajući koliko ga zapravo dodajete, tako ćete za doručak pojesti nekoliko stotina kalorija više.
Nutricionisti kažu da se u praksi pokazalo da oni koji uvide to, lako posle izgube kilograme nakon što izbace maslac.
Dakle, jaja ne treba isključiti iz ishrane, dovoljno je da pri pripremi tave samo malo poprskati uljem. Tako nećete preterati s kalorijama, a imaćete odličan doručak, prenosi Nova.rs.
(Espreso/Nova.rs)