Spanać, Foto: Printscreen/Youtube/Tasty Balkan Food

Recept

OVAKO SPANAĆ SVAKO MOŽE DA SPREMI: Iskusne DOMAĆICE dele TRIKOVE početnicama, nikad prostiji RECEPT

Kad se malo ohladi rešetkastom kašikom izvaditi spanać i na dasci ga, iz više puta, iseckati na sitno

Objavljeno: 06.06.2023. 18:25h

Ako ste mislili da je kuhinja komplikovana i da ne treba kuvati nikada, u pravu ste, nemojte jer to znači da nemate volje. Ali ako ipak želite da naučite najosnovnije stvari, došli ste na pravo mesto.

Ovo je najbolji način za pripremu spanaća:

Sastojci

  • 1 kg spanaća
  • 3-4 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • kockica putera (kao kocka leda)
  • 2 kašike brašna
  • oko 2 dl mleka
foto: Profimedia

Priprema

1. Spanać oprati i staviti u veliku šerpu. Naliti sasvim malo vode, otprilike 1-1.5 dl i dodati jednu kašičicu soli pa uključiti ringlu. Kuvati uz mešanje dok sav spanać ne padne na dno i postane tamnozelen i mekan (oko 10-15 minuta). Kad se malo ohladi rešetkastom kašikom izvaditi spanać i na dasci ga, iz više puta, iseckati na sitno.

foto: Printscreen/Youtube/Tasty Balkan Food

2. U široj šerpi istopiti puter na ulju i dodati brašno i sitno seckan beli luk, pržiti minut-dva uz stalno mešanje da brašno ne zagori. Zaprška treba da ostane svetla. Dodati iseckan spanać i dobro izmešati, pa dolivati mleko sve vreme mešajući, do željene gustine.

POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte

(Espreso/ Coolinarka)