Recept
OVAKO SPANAĆ SVAKO MOŽE DA SPREMI: Iskusne DOMAĆICE dele TRIKOVE početnicama, nikad prostiji RECEPT
Kad se malo ohladi rešetkastom kašikom izvaditi spanać i na dasci ga, iz više puta, iseckati na sitno
Ako ste mislili da je kuhinja komplikovana i da ne treba kuvati nikada, u pravu ste, nemojte jer to znači da nemate volje. Ali ako ipak želite da naučite najosnovnije stvari, došli ste na pravo mesto.
Ovo je najbolji način za pripremu spanaća:
Sastojci
- 1 kg spanaća
- 3-4 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- kockica putera (kao kocka leda)
- 2 kašike brašna
- oko 2 dl mleka
Priprema
1. Spanać oprati i staviti u veliku šerpu. Naliti sasvim malo vode, otprilike 1-1.5 dl i dodati jednu kašičicu soli pa uključiti ringlu. Kuvati uz mešanje dok sav spanać ne padne na dno i postane tamnozelen i mekan (oko 10-15 minuta). Kad se malo ohladi rešetkastom kašikom izvaditi spanać i na dasci ga, iz više puta, iseckati na sitno.
2. U široj šerpi istopiti puter na ulju i dodati brašno i sitno seckan beli luk, pržiti minut-dva uz stalno mešanje da brašno ne zagori. Zaprška treba da ostane svetla. Dodati iseckan spanać i dobro izmešati, pa dolivati mleko sve vreme mešajući, do željene gustine.
POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte
(Espreso/ Coolinarka)