Pohovane palačinke, Foto: Bakina kuhinja
ukusno i sočno
BRZ RUČAK OD SAMO PAR SASTOJAKA, A VOLE GA SVE GENERACIJE: Baka otkrila receot za NAJUKUSNIJE POHOVANE PALAČINKE
Uviti u rolnicu i ispržiti
Objavljeno: 06.06.2023. 17:00h
Andjela Milojkovic
Pohovane punjene palačinke, sa pavlakom i šunkom- razgabiće se iz tanjira
Potrebno je:
palačinke
100 gr kisele pavlake
100 gr šunke
100 gr mlečnog kačkavalja
kečapa
100 gr brašna
100 gr prezli
1 jaje
malo mlaka
ulje
Priprema:
Palačinke premazati pavlakom u list šunke staviti lista kačkavalja pa preko kečapa . Uviti u rolnicu.
Staviti na premazanu palačinku saviti ivice i uviti u rolnicu.. Jaje umutiti dodati 50 ml mleka pa izmešati.
Provući palačinku pa uvaljati u brašno, ponovo u jaje i mleko pa u prezle. Pržiti na umerenoj temperaturi da porumene.
Odozgo ukrasiti kečapom i rendanim kačkavaljem. Služiti toplo. Razgrabiće se sa stola.
Majke i snajke:
(Espreso)