recept
SVE JUGOSLOVENKE SU ZNALE OVAJ RECEPT NAPAMET: Danas se ne SPREMA OVAKO, a SASTOJCI koštaju samo 100 DINARA
Brzo i lako
Jugoslovenski recepti su jednostavni i praktični. Za jeftin novac množete napraviti veoma dobra jela. Evo jednog recepta za najukusniju pogaču.
Priprema je vrlo laka i brzo je gotovo.
Sastojci:
1,5 kg brašna
1 kašičica sode bikarbone
so
voda po potrebi
Priprema:
Pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa postepeno dodajte vodu i umesite srednje tvrdo testo. Tepsiju u kojoj ćete peći pogaču lepo nauljite, pa stavite testo unutra i blago pritisnite rukom da ga rastanjite.
Viljuškom izbockajte testo, pa pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.
Jugoslovenske domaćice poznate su po tome što su mesile odlične pogače. Jedna od takvih je i ova narodna. Od najprostijih sastojaka koji su pritom i najjeftiniji umesite pogaču koja će nahraniti celu porodicu.
Nekada se ona podrazumevala na trpezi, a služila se sa domaćim kajkamom, kiselim mlekom i paradajzom.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)