Vrganji, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
PREUKUSNO
PREDIVNO I BRZO JELO SA NAJUKUSNIJOM PEČURKOM NA SVETU: Sve DOMAĆICE ga obožavaju, ne postoji lakša priprema
Očistite luk i praziluk, sitno ih iseckajte i dinstajte u tiganju na malo ulja
Objavljeno: 05.06.2023. 18:00h
Ivona Jelić
Vrganji spadaju u najukusniju vrstu pečuraka, a po ukusu i aromi su na drugom mestu, odmah posle visoko cenjenih i skupih tartufa.
Ako ste ljubitelj pečuraka, a zasitili ste se šampinjona, napravite pikantne vrganje koje možete da poslužite kao glavno jelo, ali i kao prilog.
Sastojci:
- 500 gr vrganja
- 2 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 2 jaja
- so, biber, suvi začin, ulje
- ruzmarin (po želji)
Priprema:
- Operite vrganje, pa ih iseckajte i odložite sa strane.
- Očistite luk i praziluk, sitno ih iseckajte i dinstajte u tiganju na malo ulja. Kad luk postane staklast, dodajte iseckane vrganje i nastavite da dinstate uz povremeno mešanje drvenom varjačom.
- Kad vrganji otpuste vodu, posolite ih, pobiberite, dodajte im suvi začin i dva umućena jajeta, pa još minut-dva ostavite tiganj na šporetu.
- Ovako pripremljene vrganje možete da jedete uz prepečen hleb ili skuvanu testeninu i sezonsku salatu. Takođe, odlično se slažu uz kačamak ili proju.
Prijatno!
PRVA POLUFINALNA NEDELJA MAJKI I SNAJKI JE U TOKU! Ne propustite savršene recepte za štrudlu s jabukama i bečku šniclu:
(Espreso/ Telegraf)