Pita, Foto: Printscren/Youtube/Cooking Time

u ovome je caka

NAJLAKŠI RECEPT ZA DOMAĆE KORE ZA PITU KOJI SVIMA USPEVA: TAJNA je u samo 1 SASTOJKU, prosto kao pasulj

U nastavku vam otkrivamo recept

Objavljeno: 05.06.2023. 07:56h

Pite svi vole, a ova se može jesti i u toku posta, pa je praktična. Najbolji deo je što se pravi od domaćih kora.

Starinski recept koji svi obožavaju.

U nastavku vam otkrivamo njen recept.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

Za kore:

400 ml vode

1 kašičica soli

2 kašike ulja

brašno po potrebi

Za premaz:

125 g putera

30 ml ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Fridas Passion gr

Za fil:

500 g krompira

1 crni luk

so, suvi začin, biber

2 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte vodu, so i ulje. Dodajte po malo brašna dok ne umesite meko testo. Pokrijte i ostavite da odmori 20 minuta. Krompir i luk iseckajte na sitne kockice. Začinite, sipajte malo ulja i promešajte. Testo podelite na 2 jednaka dela. Na pobrašnjenu površinu stavite jedno testo, još malo pospite brašnom i razvucite oklagijom.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Puter istopite i pomešajte sa uljem. Premažite razvučeno testo. Preklopite po dužini sa jedne strane, premažite, pa sa druge i premažite. Zatim preklopite po širini sa jedne i druge strane i premažite. Treba da dobijete kvadrat. Razvucite ga i stavite u pleh.

Preko sipajte fil, pa sa drugom polovinom testa ponovite postpak kao sa prvom i stavite preko fila. Premažite pitu sa puterom i uljem, pa isecite na trouglove i opet premažite sa preostalim prelivom.

Pecite na 250°C nekih 15 minuta, zatim smanjite na 220°C i ostavite još 15 minuta.

Majke i snajke:

(Espreso/Mondo)