u ovome je caka
NAJLAKŠI RECEPT ZA DOMAĆE KORE ZA PITU KOJI SVIMA USPEVA: TAJNA je u samo 1 SASTOJKU, prosto kao pasulj
U nastavku vam otkrivamo recept
Pite svi vole, a ova se može jesti i u toku posta, pa je praktična. Najbolji deo je što se pravi od domaćih kora.
Starinski recept koji svi obožavaju.
U nastavku vam otkrivamo njen recept.
Sastojci:
Za kore:
400 ml vode
1 kašičica soli
2 kašike ulja
brašno po potrebi
Za premaz:
125 g putera
30 ml ulja
Za fil:
500 g krompira
1 crni luk
so, suvi začin, biber
2 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte vodu, so i ulje. Dodajte po malo brašna dok ne umesite meko testo. Pokrijte i ostavite da odmori 20 minuta. Krompir i luk iseckajte na sitne kockice. Začinite, sipajte malo ulja i promešajte. Testo podelite na 2 jednaka dela. Na pobrašnjenu površinu stavite jedno testo, još malo pospite brašnom i razvucite oklagijom.
Puter istopite i pomešajte sa uljem. Premažite razvučeno testo. Preklopite po dužini sa jedne strane, premažite, pa sa druge i premažite. Zatim preklopite po širini sa jedne i druge strane i premažite. Treba da dobijete kvadrat. Razvucite ga i stavite u pleh.
Preko sipajte fil, pa sa drugom polovinom testa ponovite postpak kao sa prvom i stavite preko fila. Premažite pitu sa puterom i uljem, pa isecite na trouglove i opet premažite sa preostalim prelivom.
Pecite na 250°C nekih 15 minuta, zatim smanjite na 220°C i ostavite još 15 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Mondo)