Mekike, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

UKUSNIJE NE MOŽE

SELJAČKE MEKIKE PUNJENE SIROM: 1 sastojak ih čini MEKANIM kao duša, idealne za DORUČAK (RECEPT)

Umesite testo koje ćete napuniti sirom i napravite najbolje mekike.

Objavljeno: 04.06.2023. 06:30h > 23:28h

Ne postoji osoba koja nije probalamekike i koja nije oduševljena ovim pecivom. Priprema je vrlo jednostavna, samo umesite testo i ispržite mekike. Mogu da se jedu u bilo koje doba dana, a najbolje su za doručak ili večeru. Ako volite mekike, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Punjene su aromatičnim sirom, a biće mekše i vazdušastije ako u testo dodate i jogurt.

Sastojci:

750 g brašna

2 kašike šećera

1 kašičica soli

2 kašike ulja

500 ml jogurta

1/2 kašičice sode bikarbone

Za punjenje:

400 g feta sira

1 veza mirođije

1 jaje

prstohvat soli

Priprema: Pomešajte 250 g brašna sa sodom bikarbonom i promešajte. Dodajte jogurt, ulje, so i šećer, pa sjedinite sve. Zatim dodajte preostalo brašno, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da nadođe nekih pola sata. U posudi pomešajte feta sir sa seckanom mirođijom i jajetom. Ako je potrebno dodajte malo soli i sve dobro sjedinite. Podelite testo na manje delove i oblikujte loptice. Svaku razvucite, napunite filom i opet oblikujte lopticu ili oblik koji želite. Bitno je da testom zatvorite punjenje. Pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso/Stvar ukusa)