Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

RECEPT

SAMO OVAKO SE SPREMA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Profesionalni KUVARI pred kraj DODAJU 1 SASTOJAK, to daje posebnu AROMU

Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na polovini količine masti u dubokoj šerpi

Objavljeno: 30.05.2023. 19:27h

Čorba uvek prija svakome i dobra je za okrepiti organizam. Ukusna, zdrava i zasitna, teleća čorba u kombinaciji sa povrćem je pun pogodak.

Sastojci:

500 gr teletine

2 šargarepe

1 veći krompir

1 glavica crnog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1/2 korena celera

2 kašike brašna

60 gr masti

1 žumance

180 gr kisele pavlake

so, biber

peršun

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na polovini količine masti u dubokoj šerpi.

Dodajte meso koje ste prethodno iseckali na sitne kocke, nalijte vodom da ogrezne, pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 45 minuta uz povremeno mešanje.

Šargarepu izrendajte, a celer i krompir isecite na sitne kocke, pa dodajte u šerpu sa mesom.

Stavite začine i nalijte oko dve litre vode.

foto: Printsceen/Youtube/CooKing

Na masti propržite brašno na tihoj vatri, dok ne porumeni. Dodajte u šerpu sa povrće i mesom, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata.

Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri.

Ostavite još par minuta da provri.

Sveži peršun iseckajte sitno, pa pospite čorbu i servirajte.

Majke i snajke:

(Espreso/Telegraf)