RECEPT
SAMO OVAKO SE SPREMA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Profesionalni KUVARI pred kraj DODAJU 1 SASTOJAK, to daje posebnu AROMU
Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na polovini količine masti u dubokoj šerpi
Čorba uvek prija svakome i dobra je za okrepiti organizam. Ukusna, zdrava i zasitna, teleća čorba u kombinaciji sa povrćem je pun pogodak.
Sastojci:
500 gr teletine
2 šargarepe
1 veći krompir
1 glavica crnog luka
1/2 korena celera
2 kašike brašna
60 gr masti
1 žumance
180 gr kisele pavlake
so, biber
peršun
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na polovini količine masti u dubokoj šerpi.
Dodajte meso koje ste prethodno iseckali na sitne kocke, nalijte vodom da ogrezne, pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 45 minuta uz povremeno mešanje.
Šargarepu izrendajte, a celer i krompir isecite na sitne kocke, pa dodajte u šerpu sa mesom.
Stavite začine i nalijte oko dve litre vode.
Na masti propržite brašno na tihoj vatri, dok ne porumeni. Dodajte u šerpu sa povrće i mesom, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata.
Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri.
Ostavite još par minuta da provri.
Sveži peršun iseckajte sitno, pa pospite čorbu i servirajte.
Majke i snajke:
(Espreso/Telegraf)