Ekleri, Foto: Printscreen YouTube/Best food here

preukusni

OVAKAV RECEPT ZA EKLERE JOŠ NISTE PRAVILI: Umesto kuvanog testa KORISTITE OVO i dobićete NAJUKUSNIJE IKAD

Čuveni dezert poreklom iz Francuske pravi se od kuvanog testa, puni kremom od vanile i preliva topljenom čokoladom. Postoje razne varijante eklera

Objavljeno: 31.05.2023. 06:30h

Ekleri, jedan od najpopularnijih kolača na svetu, može se napraviti veoma jednostavno, bez kuvanja fila i pravljenja testa.

Čuveni dezert poreklom iz Francuske pravi se od kuvanog testa, puni kremom od vanile i preliva topljenom čokoladom. Postoje razne varijante eklera.

Naš predlog je da isprobate jednostavnu, a veoma ukusnu varijantu u kojoj se umesto kuvanog testa koriste piškote, a krem od vanile se zamenjuje kremom koji se ne kuva.

Sastojci:

foto: Printscreen YouTube/Best food here

100 g maskarpone sira 200 ml slatke pavlake 200 g piškota 200 ml mleka 150 g čokolade 2 kašike ulja mrvice čokolade

Priprema:

Najpre mutite slatku pavlaku, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite.

Sipajte smesu u špric za kolače, a ako ga nemate sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu.

Uzmite piškotu, umočite je u mleko. Preko nje sipajte fil uz pomoć šprica za kolače. i umočite u mleko. Stavite preko drugu piškotu koju ste umočili u mleko.

Tako radite dok ne utrošite sastojke. Čokoladu istopite sa uljem, pa umočite eklere.

Ređajte na tacnu, pa stavite u frižider da se stegnu. Ukrasite filom i mrvicama čokolade.

(Espreso/Informer)