preukusni
OVAKAV RECEPT ZA EKLERE JOŠ NISTE PRAVILI: Umesto kuvanog testa KORISTITE OVO i dobićete NAJUKUSNIJE IKAD
Čuveni dezert poreklom iz Francuske pravi se od kuvanog testa, puni kremom od vanile i preliva topljenom čokoladom. Postoje razne varijante eklera
Ekleri, jedan od najpopularnijih kolača na svetu, može se napraviti veoma jednostavno, bez kuvanja fila i pravljenja testa.
Čuveni dezert poreklom iz Francuske pravi se od kuvanog testa, puni kremom od vanile i preliva topljenom čokoladom. Postoje razne varijante eklera.
Naš predlog je da isprobate jednostavnu, a veoma ukusnu varijantu u kojoj se umesto kuvanog testa koriste piškote, a krem od vanile se zamenjuje kremom koji se ne kuva.
Sastojci:
100 g maskarpone sira 200 ml slatke pavlake 200 g piškota 200 ml mleka 150 g čokolade 2 kašike ulja mrvice čokolade
Priprema:
Najpre mutite slatku pavlaku, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite.
Sipajte smesu u špric za kolače, a ako ga nemate sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu.
Uzmite piškotu, umočite je u mleko. Preko nje sipajte fil uz pomoć šprica za kolače. i umočite u mleko. Stavite preko drugu piškotu koju ste umočili u mleko.
Tako radite dok ne utrošite sastojke. Čokoladu istopite sa uljem, pa umočite eklere.
Ređajte na tacnu, pa stavite u frižider da se stegnu. Ukrasite filom i mrvicama čokolade.
(Espreso/Informer)