Rižoto, Foto: Printscreen YouTube/Kuhinja za 10

recept

NAJJEFTINIJI RECEPT ZA RIŽOTO: Ukus je NEVEROVATAN, a zrna se NE LEPE

Za ručak ili kao prilog nekom jelu poslužite ovako pripremljen rižoto

Objavljeno: 29.05.2023. 22:44h

Pirinač, parmezan, puter, bujon, luk... to su osnovni sastojci za pravljenje klasičnog rižota, tradicionalnog italijanskog jela koje se može pripremiti na milion načina. Ali, postoji recept i za najjeftiniji rižoto u koji se dodaju samo jaja, a mi vam predlažemo da napravite upravo ovaj prilog, jer je neverovatno ukusan.

Ako želite rižoto da služite kao glavno jelo, onda dodajte i proprženo povrće u njega na kraju ili ga jednostavno poslužite sa strane.

foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

Sastojci:

60 ml maslinovog ulja

150 g pirinča

300 ml vode

4 jajeta

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite pirinač minut, dva. Zatim sipajte vodu, posolite, pa poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Odvojite žumanca i belanca, pa kada pirinač upije svu vodu dodajte prvo umućena žumanca i promešajte. Nakon minut dodajte i belanca koja ste umutili sa malo soli i opet promešajte. Ostavite još minut, dva na šporetu.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)