recept
DVA RECEPTA ZA DŽEM OD SVEŽIH TREŠANJA: Prvi je SLAĐI, a drugi ZDRAVIJI
Izaberite recept koji vam se dopada i napravite najlepši džem od trešanja
Iskoristite sezonu svežeg voća i napravite ukusan domaći džem od trešanja. Ljubitelji slatkih namaza biće oduševljeni ovim receptom, a odlični su kao nadev za palačinke ili da ih mažete na svežu lepinju.
Mi vam predlažemo 2 savršena recepta za džem od trešanja, za jedan vam ne treba ni pola sata, a drugi se pravi bez šećera. Uživajte!
Džem od trešanja bez šećera
Sastojci:
1 kg trešanja
štapić cimeta
1 limun
Priprema:
Očišćene trešnje, štapić cimeta i rendanu koru limuna i limunov sok stavite u šerpu i kuvajte dok se ne formira gusta smesa. Posle sat vremena sklonite sa šporeta i izblendirajte ako je voće ostalo krupno. Opet vratite na šporet i kuvajte još nekih 25 minuta. Sipajte u sterilisane tegle.
Džem od trešanja bez šećera
Sastojci:
1 kg trešanja
štapić cimeta
1 limun
Priprema:
Očišćene trešnje, štapić cimeta i rendanu koru limuna i limunov sok stavite u šerpu i kuvajte dok se ne formira gusta smesa. Posle sat vremena sklonite sa šporeta i izblendirajte ako je voće ostalo krupno. Opet vratite na šporet i kuvajte još nekih 25 minuta. Sipajte u sterilisane tegle.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)