PREUKUSAN JE
DŽUMBUS PAPRIKAŠ U KOME ĆE SE UKUĆANI DAVITI: Potrebno vam je par sastojaka i ispašće NIKAD UKUSNIJI (RECEPT)
Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu
Jedno od tradicionalnih jela koje naše domaćice rado spremaju u raznim varijacijama je paprikaš. Jedne stavljaju piletinu, druge govedinu ili svinjetinu, a u svakoj varijanti je lep.
Međutim, mi vam danas donosimo recept za paprikaš bez mesa koji će vas oduševiti.
Sastojci:
1 praziluk
2 šargarepe
3 sveže paprike
3 krompira
3 oljuštena paradajza
1 kašičica mlevene paprike
so, biber
ulje
peršun
Priprema:
Povrće isecite na kolutove ili kockice.
Sve sem krompira i paprike dinstajte u zagrejanoj šerpi na malo ulja.
Kada povrće omekša, dodajte papriku i krompir i dinstajte još nekoliko minuta, pa dodajte začine.
Nalijte vodu da ogrezne i kuvajte oko pola sata.
Na kraju dodajte sitno seckan peršunov list.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)