PREUKUSNE
DOMAĆICE SU DANAS POLUDELE ZA VLAŠKIM KIFLICAMA: Testo je mekano zbog 1 SASTOJKA, ovaj RECEPT svi ZAPISUJU
Testo se raspada u ustima koliko je mekano
Osim tradicionalnih kiflica na koje su mnogi navikli, vlaške morate što pre da isprobate.
Testo se raspada u ustima koliko je mekano.
Toliko će vam se svideti da ćete samo njih spremati.
Sastojci:
800gr. brašna
1 jaje
100 ml. ulja
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
30gr. kvasaca
200ml. jogurta
200ml. vode
Za premazivanje:
200gr. putera
Fil:
300-400gr. spanaća
2 jaja
200-260gr. sira
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Umesiti testo od brašna,vode, šećera, soli i kvasca. Dodati jaje, jogurt i ulje pa umesiti glatko testo koje ćete ostaviti da "odmori". Nakon toga podelite testo na 2 dela. Prvi deo razvijte što više pa premažite puterom, a potom i filom od sira, spanaća i jaja. Drugim delom preklopite filovanu jufku, isecite i urolajte kiflice pa premažite jednim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200c./10min. i na 180c./15min.
Bonus video:
(Espreso/Kurir Stil)